Een roadtrip langs de Amerikaanse Noordoostkust

Een roadtrip langs de Amerikaanse Noordoostkust biedt een onvergetelijke mix van adembenemende landschappen, bruisende steden en rijke geschiedenis. Van schilderachtige kustdorpjes tot een indrukwekkende stedelijke skyline, deze regio heeft voor elk wat wils. Reisexpert Marjolein deelt haar favoriete tips en ervaringen.

Boston

Uw roadtrip door New England kunt u gemakkelijk beginnen in Boston. Na slechts 6 uur vliegen stapt u uit in deze stad aan de oostkust van de Verenigde Staten en het is een ideale uitvalsbasis om een mooie route te starten en te eindigen.

Boston is minder ‘groot’ en hectisch dan New York City en toch bent u in een échte stad. De mensen zijn er vriendelijk en er valt genoeg te beleven. Boston is een compacte stad, dus als u uw roadtrip hier begint, hoeft u de eerste dagen nog geen auto te huren. Sluit u de reis in Boston af, dan kunt u het beste de auto meteen inleveren.

Begin uw reis in Boston...
...of sluit uw reis er af!

Freedom Trail

U kunt in Boston gebruik maken van het openbaar vervoer of maak een mooie wandeling door de stad. Volg bijvoorbeeld zelfstandig de Freedom Trail of ga mee met een privétour en leer meer over de geschiedenis van Boston. Onderweg wandelt u langs prachtige oude en nieuwe architectuur, perfect voor het schieten van mooie plaatjes.

Boston Red Sox

Als u in Boston bent, dan wilt u niet een sportwedstrijd van de Boston Red Sox overslaan. Dit team is een van de meest iconische baseball teams en een wedstrijd is een must see voor sport fans. Als het team niet speelt, dan kunt u een rondleiding door het beroemde stadion Fenway Park boeken. Een rondje rond het stadion lopen geeft ook al een leuke indruk van hoe het er tijdens een drukke wedstrijd uit kan zien.

Boston combineert prachtige architectuur met moderne gebouwen
Bezoek Fenway Park, een must voor sportliefhebbers

Cape Cod

Na Boston is het tijd voor het vervolg van de roadtrip. De afstanden in de regio New England zijn relatief klein. Omdat Boston mooi centraal ligt, kunt u vanuit hier alle kanten op. Indien u vanuit Boston naar het zuiden rijdt, dan staat u binnen 1,5 uur op Cape Cod.

Cape Cod is een van de meest schilderachtige kustgebieden van de Verenigde Staten, met zijn uitgestrekte stranden, iconische vuurtorens en charmante stadjes. Er hangt een ontspannen sfeer, perfect om te ontsnappen na de drukte van Boston.

Bewonder de iconische vuurtorens van New England
Cape Cod Marconi Beach
Geniet van idyllische dagen aan het strand
© William DeSousa-Mauk

Daarnaast heeft Cape Cod een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de vroege koloniale tijd. U kunt historische bezienswaardigheden verkennen, zoals het Pilgrim Monument in Provincetown, of de vele historische vuurtorens langs de kust.

Bent u een natuurliefhebber? Dan zit u in Cape Cod ook helemaal goed. Er zijn volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten, zoals wandelen, fietsen, vissen en walvissen spotten. Het Cape Cod National Seashore beslaat een groot deel van het gebied en biedt prachtige wandelpaden en ongerepte stranden om te verkennen.

Ten slotte staat Cape Cod bekend om zijn culinaire scene, met verse zeevruchten en lokale specialiteiten zoals clam chowder en lobster rolls die u niet mag missen.

Voel de geschiedenis van de regio bij Pilgrim Monument
Proef de lokale lekkernijen, zoals oesters
© Wellfleet OysterFest / Massachusetts Office of Tourism

Newport

Een van de persoonlijke favorieten van reisspecialist Marjolein? Die ligt in de kleinste staat van de Verenigde Staten: Newport in Rhode Island. Vanuit Cape Cod en vanuit Boston bent u hier binnen 1,5 uur.

In Newport kunt u overnachten in een unieke accommodatie die bekend staat om zijn historische charme en gastvrijheid. Het herenhuis waarin de Inn is gevestigd, dateert uit 1855 en is prachtig gerestaureerd. De locatie van deze Inn is ideaal voor het verkennen van Newport, een stad die bekend staat om zijn rijke maritieme geschiedenis, prachtige architectuur en levendige sfeer.

Verblijf in een prachtige, historische accommodatie
© Marshall Slocum Inn

U kunt vanuit de accommodatie gemakkelijk te voet de historische bezienswaardigheden, zoals de herenhuizen van de Gilded Age, verkennen. Ook de levendige winkels, restaurants en galeries in het centrum van de stad liggen op loopafstand.

Insider tip: Wandel zeker de Cliff Walk en bezoek een van de prachtige mansions. U kunt een los entreekaartje voor 1 huis kopen, maar u kunt ook huizen combineren. Middels een self guided audiotour dwaalt u dan door de huizen en waant u zich even in de Gilded Age.

Bezoek de imposante mansions
Laat u verbazen door de inrichting
Reisexpert Marjolein ging u voor en genoot ervan!

Portsmouth

Vanuit Rhode Island kunt u de roadtrip richting het noorden voortzetten. Vlak boven Boston vindt u langs de kust veel pittoreske dorpjes, zoals Portsmouth en het aangrenzende Kittery. In beide plaatsen kunt u weer overnachten in leuke, kleinschalige accommodaties. Vanuit de accommodatie loopt u zo het centrum in voor een heerlijk ontbijt, winkeltjes en liveoptredens in leuke bars. U kunt kiezen uit een accommodatie in nautische sfeer of een hotel in boetiek chic stijl. Wat u ook kiest, Portsmouth is een leuke stop.

Voel de gezelligheid in Portsmouth
Ga op zoek naar leuke eettentjes
Welkom in New Hampshire!
Kiest u voor een chique boetiek hotel?

De kust van Maine

Nog iets noordelijker komt u uit in York, Oguinquit en Kennebunkport. Kennebunkport heeft prachtige stranden, waaronder Goose Rocks Beach en Colony Beach. Deze stranden bieden ideale plekken om te zwemmen, zonnen, wandelen en genieten van de kust omgeving. Andere activiteiten die uw rondreis onvergetelijk maken zijn een walvis cruise of een lobster tour.

In het noorden van Maine ligt Acadia National Park, een aangename verrassing voor Marjolein. Hier geniet u van geweldige uitzichten over de oceaan. U kunt er prachtige wandelingen maken over rotsen, paden, bossen en dan ineens is er weer die enorme ruige kustlijn.

Als u Acadia National Park bezoekt, dan kunt u overnachten in Bar Harbor. Vanuit hier kunt u via een tussenstop terugrijden naar Boston.

In Maine is het heerlijk vertoeven aan zee
Spot walvissen tijdens een cruise!
Geniet van de natuur in Acadia National Park
De uitzichten zijn adembenemend

New York City

Een roadtrip door New England is heel goed te combineren met een citytrip in New York City. U kunt bijvoorbeeld uw reis hier starten. Na een rechtstreekse vlucht kunt u vier dagen en drie nachten doorbrengen in de city that never sleeps. Een auto heeft u ook in New York nog niet nodig, die haalt u pas op als u de stad verlaat.

Via het noordoosten verlaat u vervolgens de hectiek van de stad en rijd u direct langs de prachtige kust richting New Haven. Hier bezoekt u bijvoorbeeld Yale University, Yale University Art Gallery of de Beinecke Rare Book & Manuscript Library. Hierna kunt u bovengenoemde route volgen: van Newport naar Cape Cod en Boston, en vervolgens via Portsmouth en Bar Harbour weer terug naar Boston.

Voel de bruisende energie van NYC
Wandel door de iconische straten van de Big Apple

Beste reistijd

De beste reistijd voor een roadtrip door New England is de lente of de herfst. De seizoenen in het noordoosten van de Verenigde Staten zijn vergelijkbaar met onze seizoenen. De zomers zijn heerlijk en niet te warm. In het voorjaar en najaar is het aangenaam. Extra leuk: in de herfst kunt u genieten van de felgekleurde herfstbladeren die iconisch zijn voor New England.

Tip: neem een regenjas en laagjes kleding mee in het voor- en najaar, zodat u hiermee kunt afwisselen.

Een koppel wandelt op een heuvel tussen de herfstbomen in New Hampshire
Geniet van de herfstkleuren in New England
© New Hampshire Division of Travel & Tourism

Meer weten over het noordoosten van de Verenigde Staten? Neem contact op met reisexpert Marjolein! Ze deelt met liefde haar kennis, tips en enthousiasme over deze regio.

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Bezoek een presentatie over het Noordoosten

Start de voorpret van uw reis naar het noordoosten van de Verenigde Staten tijdens een gratis en vrijblijvende presentatie. Doe inspiratie op en ontdek hoe uw unieke reis eruit kan zien.

Meer ontdekken

Ontdek New England en New York State

Het noordoosten van de Verenigde Staten

Ontdek het knusse noordoosten van de Verenigde Staten, waar geschiedenis, natuur en eten de ideale ingrediënten… lees meer

Een ontspannen roadtrip door het oudste deel van de Verenigde Staten biedt het hele gezin een unieke kans om zich… lees meer

Geniet van verrassende, ongerepte routes

Ga samen op ontdekkingstocht door de Verenigde Staten

Sluit uw ogen en stel uw droomreis door de Verenigde Staten voor, samen met uw partner. Bent u walvissen aan het… lees meer

De Verenigde Staten zijn een groot land. Het klimaat kan per regio enorm verschillen, net zoals het weer in… lees meer